EN ISO 20471

This post is also available in: en sv nl fi

EN ISO 20471 er en international standard, som erstatter EN 471.

Tøj med høj synlighed har en fluorescerende overflade og retroreflekterende materiale, der opfylder kravene i certificeringen i tre forskellige klasser. Klasse 3 er den højeste sikkerhedsklasse. For at overholde klasse 3 skal det samlede areal af fluorescerende materiale være mindst 0,8 m². Tøj i klasse 1 eller 2 kan nu kombineres for at opnå klasse 3. Godkendte kombinationer vil blive specificeret på CE-mærket i tøj med høj synlighed fra Lyngsøe Regntøj.

Den nye standard har et nyt symbol med kun ét tal for at angive klassen for højsynlighed. I den nye standard skal alle refleksbånd opnå kategori 2. Den nye standard kræver også, at tøj med høj synlighed testes efter vask. Det forbedrer sikkerheden og sikrer, at brugeren har den samme beskyttelse, før og efter tøjet vaskes.

Tre fluorescerende farver med høj synlighed, gul, orange og rød, opfylder de strenge krav i EN ISO 20471. Kontrastfarven kan være en vilkårlig farve, forudsat at den består testen i EN ISO 20471 og at den beskyttelse, som stof med høj synlighed yder efter vask, hverken udvaskes eller svækkes.

Comments are closed.